alidas.blogg.se

Hem till glada Hudik

Kategori: Allmänt

Hejsan på er!
 
Idag började skolan kl 1 och slutade kl 5. Efter det stannade jag, Sofie och Janette kvar en stund och fixade det sista på affischerna som vi ska redovisa imorgon. Skrev även ut den i hightec skrivaren så det är klart ;)
 
Efter skolan gick jag hem och åt och började packa lite smått, för imorgon ska jag åka hem! :D Blir alltid på så himla bra humör så fort jag vet att jag ska få åka hem. Borta bra, men hemma bäst ;)
 
Får se om jag hinner skriva nått mer här i veckan, har alltid så himla mycket att göra när jag åker hem och vill hinna träffa alla så mycket det bara går :)
 
Ni får ha det så bra!
 
/Alida
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Godmorgon

Kategori: Allmänt

Nu kanske ni tror att jag är värsta morgon människan som är uppe vid den här tiden, en söndag. Nej det är jag inte, utan har inte lyckats få någon tvätttid först idag på hela veckan..Suck. Så det var bara att bita ihop och kliva upp det, för måste verkligen tvätta akut!
 
Men får se det positivt, hinner man med mycket att göra idag ;)
 
/Alida

Så mycket bättre & Glögg

Kategori: Allmänt

Hejsan!
 
Vaknade typ halv 12 imorse, oops ^^ men skönt med lång sovmorgon ibland, synd bara att dagen känns så kort.
Men har hunnit med en del saker iallafall. Har storstädat så nu är det fint igen i lägenheten. Ska lägga upp bilder så småning om så får se hur jag bor, men tänkte vänta tills dom har varit här och målat om väggarna och jag har fått nya skåpluckor först. Sen på eftermiddagen var jag ner på stan en stund med Sofie, Daniel och Christian :) Vi var på elgiganten och sen käkade vi på tacobar, det satt riktigt fint en lördag som denna ;) Sen tog vi lite kaffe på waynes innan vi vandrade hemmåt igen.
Älskar att vara på stan på vintern, är så himmla fint med alla lampor och julgranar dom sätter upp, får alltid en sån himla julstämning :) Så nu när jag kom hem vart det till att värma lite glögg att sitta och smutta på, mums!
 
 
Nu vill jag ha första advent, jul lov, Julafton och nyårsafton! :D Men är inte långt kvar nu om man tänker efter, bara 3 veckor tills det är jul lov! Lääängtar
 
/Alida
 

Depp fredag

Kategori: Allmänt

Hej, Har varit jätte tråkig här dom senaste dagarna, men allt går inte riktigt som det ska för mig nu.
Börjar bli väldigt mycket, för mycket.
 
Nu ska jag krypa ner i sängen och kolla på Bridget jones diary, en film som alltid får mig på gott humör. Passar riktigt bra nu.
 
Lovar att den här bloggen ska bli lite roligare att läsa så småning om, det kommer. Hoppas jag :)
 
Godnatt.
 
/Alida

Torsdag

Kategori: Allmänt

Hej!
 
Kom precis hem efter att ha pluggat med Sofie i någon timme på skolan. Har ju prov imorgon (Sjukt nervös!).
 
Så nu ska jag käka något sen fortsätta med det eviga pluggandet, usch vad mycket det har varit i den här kursen hitills..Nya inlämnings uppgifter varje vecka typ, plus prov på det. Hua.
 
Ska även fortsätta med mitt lilla projekt (mycket roligare att göra vad man själv vill och ändå vara kreativ ;) )
Ska se till att lägga ut en liten sneak peak ikväll utan att avslöja för mycket, är ju tänkt att det ska bli en present :)
 
Ja, har väll inte så mycket mer att säga om dagen.. Återkommer senare ikväll.
 
/Alida

Sopslut

Kategori: Allmänt

Hej igen! :) (oj vad jag skriver mycket här idag) Tänkte bara berätta lite kort om min dag som varit.
 
Hade lektion imorse kl 10 - 12, inte allt för farligt ;) Fick lära mig massa nya och bra grejor också som man har nytta av till inlämingsuppgiften :) Efter skolan gick jag och Sofie på Willys och handlade lite och sen gick jag hem. Satte fart på en gång med att plugga och satt med det tills bokstäverna började flyta runt. Tog en paus och lagade lite mat istället (Min paj från förra inlägget), när jag hade käkat klart återgick jag till pluggandet ett bra tag till tills mina pennor och färg började locka och bestämde mig då för att måla lite granna istället. Började på med ett litet projekt igår, kommer kanske en sneak peak imorgon på vad jag håller på med ;)
 
Nu är jag sopslut och ska krypa ner i sängen och kolla på nån bra film tills jag somnar. Hörs imorgon!
 
/Alida
 
 

Mästerkocken

Kategori: Allmänt

Slängde nyss ihop en kyckling tacopaj, jäklarns så god den blev, om man får säga det själv ;)
 
 
 
Ett enkelt, gott och rätt så billigt recept, passar perfekt för en fattig student ;)
 
Här kommer receptet för den som vill prova:
 
1 kycklingfilé
1 gul lök
1 paprika
1 påse tacokrydda
2 ägg
2 dl mjölk
3 dl mjöl
125 g smör
2 msk vatten
1/2 tsk salt
 
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, smör, salt och vatten till en deg. tryck ut degen i en pajform. Nagga med en gaffel och ställ sedan in pajdegen i ca 30 min i kylskåpet.
 
2. Strimla kycklingfilén, löken och paprikan. Börja med att steka på kycklingen tills den fått lite färg, häv sedan ned löken och paprikan. Strö över tacokryddan och blanda nogrant. Töm sedan över 1 dl vatten och låt koka på svag värme i ca 5 min.
 
3. Töm ner kycklingen, löken och paprikan i pajskalet. Vispa ihop ägg och mjölk, töm det sedan över pajfyllningen. Strö sedan riven ost över pajen och stoppa in pajen i ugnen i 35 minuter. Klart!
 
/Alida
 
 

Bilder från Halloween

Kategori: Allmänt

Lovade ju för ett tag sedan att jag skulle lägga upp lite bilder från Halloween festen, så här kommer några :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Alida
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ny inflyttad

Kategori: Allmänt

Hej!
 
Förlåt för att det var länge sedan jag skrev här nu, (Såg att några stackare har varit in och kikat varje dag iallafall) Tack för det! :)
 
Men till mitt försvar så har jag inte haft något internet, fick det först igår så nu är det inkopplat och funkar perfa! Riktigt stolt att otekniska jag lyckades koppla in det helt själv ;)
 
Några saker har hänt sedan sist jag skrev. Har ju först och främst flyttat till en ny lägenhet nu, en mycket billigare. Den är dock inte så fräsch som jag hade tänkt mig att den skulle vara (trasiga tapeter och köksluckorna ser hemsk ut) men ska få ny renoverat inom 7 veckor så då är jag ganska nöjd iallafall :D ska bli vitt i hela lägenheten, snyggt!
 
Har hur mycket som helst i skolan nu också, två nya kurser har startat. Typografi och informations design, svårt! men har ju fått börja på med att designa lite nu iallafall, svårt men jätte kul att lära sig :) På fredag är det dags för första provet i typografi, eh kanske dags att börja plugga snart.. Har haft så mycket annat att fixa och trixa med så har inte riktigt hunnit med mig själv. Men blir att sitta hela dagarna nu fram tills det är dags.
 
fick även ett samtal nyss av mammsen, hon skulle överaska med att komma hit imorgon och hälsa på också skulle hon ta med mig på en shopping runda på Ikea, yeey :) Sen ska hon sova över tills på fredag så ska jag åka hem med henne sen när jag har skrivit klart provet. Så blev en oväntad helg hemma i Hudik :D
 
Det var väll allt jag hade att berätta denna gång, kommer att lägga ut alla bilder från halloween festen för några veckor sen som jag var på, så håll utkik!
 
/Alida